Fackmedlemskap

Student

Det är inte bara du som är anställd som har möjlighet att gå med i ett fackförbund. Även du som studerar kan bli medlem och ta del av mängder av förmånliga erbjudanden.

Unionen Student

Unionen Student för dig som pluggar – endast 100 kr för hela studietiden

Oavsett om du pluggar för första gången och ännu inte har tagit steget ut i arbetslivet, eller om du har bestämt dig för att byta karriärbana senare i livet, så kan du gå med i facket som student.

Att gå med i facket som student är betydligt billigare än att vara med som anställd. Till viss del beror det på att du som student inte har samma behov av kollektivavtal och löneförhandlingar, men det beror också på att medlemsavgiften har anpassats efter en studentinkomst. Hos fackförbundet Unionen kostar det bara 100 kronor och då räcker medlemskapet under hela studietiden. Det spelar alltså ingen roll om du bara läser en enstaka kurs på universitetet eller om du hoppar på ett femårigt högskoleprogram. Den där hundringen ger dig valuta för pengarna hela vägen tills du börjar jobba.

Ett studentmedlemskap hos Unionen ger dig möjlighet att få ditt CV granskat för att maximera dina jobbsökningschanser. Fackets experter läser och optimerar ditt CV när du skickar in det. Du har också möjlighet att få ta del av stipendier som årligen delas ut till studenter över hela landet. Unionen premierar varje år flera studenter med ett stipendium på alltifrån några tusenlappar till 20 000 kronor per person.

För dig som har ett extrajobb kan ett medlemskap i facket betyda mycket. Då behöver du aldrig vara rädd för att bli överkörd av en arbetsgivare och om du skulle stöta på problem kan ditt fackförbund bistå dig med rådgivning. Om du behöver juridisk hjälp, exempelvis när du upprättar ett anställningsavtal, kan facket hjälpa dig med det också.

Ansök om medlemskap i Unionen Student här.