Fackmedlemskap

Seko

Seko, Service- och kommunikationsfacket är ett fackförbund inom LO. Förbundet har 121 000 medlemmar inom nio olika branscher; Civil, Försvar, Energi, Post, Sjöfolk, Tele, Vård, Väg och ban, och Trafik. Fackförbundet arbetar för att du ska få en rättvis lön och rätt villkor på din arbetsplats. Kollektivavtalen som tecknas ger medlemmarna en trygghet på jobbet, semesterersättning, arbetstid och rätten till löneutveckling. Kollektivavtalen innebär också att du är försäkrad på jobbet och att pengar betalas in till din framtida pension.

Som medlem i Seko får du tillgång till;

  • Rådgivning och stöd ifall du skulle få problem på jobbet
  • Inkomstförsäkring
  • Hjälp i förhandlingar
  • Juridisk hjälp vid tvist på jobbet.
  • Försäkringsskydd
  • Rabatter och erbjudanden.

 

Medlemsavgiften är endast 50 kronor i månaden under det första halvåret som du är medlem. Därefter betalar du ordinarie avgift som är baserad på din inkomst varav den högsta medlemsavgiften ligger på 288kr/månad.

En viktig fördel med att vara medlem i Seko är att du får tillgång till en inkomstförsäkring som ersätter mellanskillnaden för vad a-kassan betalar ut jämfört med vad du tjänat i månadslön. A-kassan har ett inkomst tak på 18 700 kronor i månaden. Om du tjänar över det lönar det sig att teckna en inkomstförsäkring som ger dig 80 procent av din faktiska lön. Sekos inkomstförsäkring till skillnad från andra fackförbund har inget övre inkomsttak.

Läs mer om medlemskap i Seko här.